Pagina's

maandag 30 januari 2012

Lavendelhartjes!

Hoi!

Brrr wat is het ineens koud geworden de laatste dagen…en het wordt nog kouder hoor ik! Hadden jullie vanochtend ook sneeuw in de tuin? Echt prachtig zo’n wit landschap…..alleen niet zo handig als je daardoor in de file staat op weg naar je werk.


Anyway let’s talk about lavendelhartjes! 
Jullie kennen ze vast wel: de hartvormige stoffen hangertjes gevuld met lavendel. In veel winkels zijn ze te koop. Ze zijn niet duur en je hebt allerlei verschillende uitvoeringen. Hoewel je ze natuurlijk kunt kopen zijn ze ook ontzettend leuk om zelf te maken! Je hoeft niet super handig te zijn met een naaimachine om dit toch te kunnen.

Je maakt ze als volgt:

Knip allereerst twee hartjes uit een stuk stof.


Bevestig vervolgens een ruche randje vast langs de rand van één van de uitgeknipte hartjes. Dit doe je door dit ruche randje eerst vast te spelden zodat deze op z’n plaats blijft, en daarna vast te stikken met de naaimachine of met de hand. Zorg er wel voor dat je de ruches bij het stikken naar binnen toe laat wijzen (zie foto). Er zijn allerlei randjes te koop bij fourniturenwinkels die je kunt gebruiken. Ik gebruik meestal een elastisch randje omdat deze al vanzelf bij elkaar plooit (lekker makkelijk dus;). Je kunt natuurlijk ook zelf een strookje kant geplooid vast stikken als je dat mooier vind.


Leg de twee hartjes met de mooie kant van de stof (de kant die je straks wilt zien) op elkaar en stik vast. Hou een klein stukje open zodat je het hartje ook nog kunt vullen straks (dit ben ik de eerste keer vergeten…hoe slim).Draai het geheel binnenstebuiten zodat de mooie kanten van de stof nu te zien zijn. Trek dan het randje voorzichtig een beetje naar buiten zodat deze leuk om het hartje heen komt te staan. Vul het hartje vervolgens met watten/kussenvulling en lavendel en stik vervolgens het laatste stukje dicht. Een tip: bij de winkel 'De Tuinen'  verkopen ze zakjes lavendel die je prima kunt gebruiken om de hartjes mee te vullen. Kussenvulling kun je bij de ikea kopen.


Je kunt daarna met een naald een satijnlintje door het hartje halen zodat je deze kunt ophangen.


De lavendelhartjes zijn heel decoratief in huis, bijvoorbeeld aan een deurknopje of haakje aan de muur. Door een hartje aan een kastdeur te hangen kun je de kast een heel andere uitstraling geven. Je kunt ook enkele hartjes in je kledingkast neerleggen tussen je kleren. Dat ruikt heerlijk! 


Als je naar een verjaardag gaat is het heel leuk om een lavendelhartje cadeau te geven. Mensen vinden het vaak extra leuk als ze weten dat je het zelf gemaakt hebt. Ga je op kraamvisite dan zijn lavendelhartjes ook heel leuk om te geven voor in de babykamer. Schattig toch?

Een tijdje geleden heb ik thuis eens een high tea georganiseerd en toen kreeg iedereen van mij een zelfgemaakt lavendelhartje mee naar huis. Dat werd erg gewaardeerd.


Je leest het: lavendelhartjes zijn gemakkelijk om te maken, schattig om te geven en super leuk om te krijgen!  Veel succes met maken!

Groetjes,
Lindia 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten