Pagina's

vrijdag 20 januari 2012

Queen Anne

Hoi!


Kennen jullie de Queen Anne meubelstijl? Zelf ben ik er helemaal weg van! Ik heb dan ook verschillende meubels van deze stijl in huis.

Deze meubelstijl is geïnspireerd op de stijl uit begin 18e eeuw ten tijde van de regering van de Britse koningin Anne. De meubels die je nu veel tegenkomt op brocante markten en op internet zijn zelden daadwerkelijk uit die periode. Dit zijn meestal nagemaakte exemplaren in stijl van het origineel die gefabriceerd zijn begin tot halverwege de vorige eeuw. Wel oud dus maar niet echt antiek. Juist hierdoor zijn deze meubels prima geschikt om te restylen waardoor ze mooi in een licht brocante woonstijl passen.  De originele Queen Anne meubels zijn vaak van mahonie en soms van eikenhout gemaakt. De meeste “ Neo Queen Anne” meubels uit grootmoeders tijd zijn van eikenhout gemaakt met delen eikenfineer.

Thuis hebben wij ook zo’n typisch nagemaakt Queen Anne bureautje uit grootmoeders tijd van donker eiken. Zo zag ze eruit toen we haar kochten (En ja: Queen Anne meubeltjes noem je haar;)


Gelukkig ziet ze er nu niet meer zo uit! Na schuren grondverven en lakken is dit het resultaat:Wat ik zelf heel mooi vind van Queen Anne meubeltjes is de ingetogen en vrouwelijke uitstraling die gecreëerd wordt door de gebogen pootjes en subtiele versieringen in het hout. En een praktisch detail; door de gebogen, vaak wat hogere pootjes kun je gemakkelijk onder deze meubels stofzuigen;) En ben je na een paar jaar de kleur van het meubel zat, dan schilder je deze gewoon in een ander kleurtje…..

Groetjes,
Lindia


Geen opmerkingen:

Een reactie posten