Pagina's

woensdag 8 februari 2012

Paneeldeuren

Hoi!

Wij wonen in een nieuwbouwwoning en hoewel dat natuurlijk heel praktisch is, is het niet altijd gemakkelijk om hier een brocante sfeer te creëren. Wist je echter dat je door een andere deur te nemen je een kamer direct een hele andere uitstraling kunt geven? Woon je toevallig in een statig negentiende eeuws herenhuis met hoge plafonds, gipsen ornamenten en kamer en suite deuren? Dan hoef je de blog van vandaag niet te lezen (en ben ik heel jaloers;)

Als dat niet het geval is dan heb ik een tip: neem paneeldeuren in huis!
Paneeldeuren zijn romantisch, sfeervol en chique. Bovendien creëer je met de juiste paneeldeur direct een sfeer van vroeger, van oude herenhuizen, statige landhuizen en chique buitenplaatsen….ok misschien overdrijf ik een beetje maar het is echt waar: een nieuwe deur maakt veel verschil! 


Onze nieuwbouwwoning werd vorig jaar opgeleverd met de deuren die je in bijna alle eengezinswoningen aantreft; van die gladde mdf opdekdeuren die totaal niet in een brocant interieur passen (en eigenlijk ook niet mooi zijn in een strak modern interieur;). Ik wilde dan ook graag andere deuren.

Wij hebben voor twee soorten paneeldeuren gekozen: met en zonder glas. De deur van de gang naar de woonkamer heeft facetgeslepen raampjes. Hiervoor hebben wij gekozen omdat we graag een lichte open gang wilden. Onze gang is vrij klein en door hier een deur met glas in te zetten krijg je direct een ruimtelijk effect. Je kunt immers verder kijken naar de kamer ernaast! De overige deuren hebben geen glas, maar twee dichte panelen. 


Wij hebben onze paneeldeuren wit geschilderd, maar je kunt natuurlijk ook voor een andere kleur kiezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een lichtblauw/grijze deur voor een meer beachy effect? Of een taupkleurige paneeldeur voor een inbouwkast? Blader maar eens door de Ariadne at Home; daar zie je veel mooie voorbeelden. Bij de bouwmarkt kun je veel mooie paneeldeuren vinden en de prijs valt soms best mee….in het voorjaar zijn er ook vaak leuke aanbiedingen voor deuren met van die 20% of 30% kortingstickers.


Vorig jaar hebben wij onze nieuwbouwopdekdeuren (dat is nog eens een lang woord;) op de benedenverdieping vervangen voor paneeldeuren. De rest van de deuren in huis (op de 1e verdieping en op zolder) zijn nog niet vervangen. Dat gaat hoop ik dit jaar gebeuren (even in het klein voor het geval dat mijn man deze blog leest haha).Als je nou je gladde opdekdeuren wilt opleuken zonder gelijk een nieuwe deur te nemen kun je ook werken met interieurstikkers. Dit geeft ook al een heel leuk effect! Maar goed..morgen meer daarover…

Tot morgen!

Groetjes,
Lindia 

3 opmerkingen:

 1. netjessss! onderhand tijd om een bakkie te komen doen bij ons? gr Vin & Viv

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Thanks! en ja dat lijkt ons heel gezellig:)

  Groetjes,
  Lindia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey,

  Lees deze blog nu pas.. Beetje laat, maar waar blijven die deuren in de rest van het huis ;p?!

  BeantwoordenVerwijderen