Pagina's

zondag 20 mei 2012

Beachy konijnenhok;)

Hoi!


Er komt een gezinsuitbreiding bij het Brocante Schelpenhuisje....we gaan namelijk twee konijnen nemen! Enkele weken geleden hebben wij een konijnenverblijf laten bouwen wat qua maten precies naast de border in onze tuin past. Twee weken geleden was het hok klaar en konden wij het ophalen. Omdat het konijnenverblijf vanuit de woonkamer heel goed zichtbaar is wilde ik graag dat het hok bij ons interieur zou passen (hoe verrassend;). We zijn dan ook aan de slag gegaan om het hok te beitsen in mijn favoriete kleuren: blauw en wit.


Hoewel het natuurlijk belangrijk is dat het verblijf er mooi uit ziet, is het nog belangrijker dat onze nijnen het daar strakjes naar hun zin hebben! We hebben dan ook voor een mooi ruim verblijf gekozen met een goed beschut nachthok en in de buitenren een bodem van zacht speelzand.

Gisteren zijn we druk bezig geweest met het aanbrengen van antiknaagstrips in het verblijf zodat de konijnen niet het hele hok opeten:) Ze krijgen van ons wilgentakken waar ze hun knaag behoeften op mogen botvieren.


Vinden jullie het hok niet helemaal beachy? Ik wordt helemaal blij als ik naar die leuke blauwe kleur kijk in combinatie met fris wit.


Wij zijn gisteren naar "Het Knagertje" geweest. Dat is een konijnenopvangcentrum in Den Haag waar vele konijnen zitten die afgestaan zijn of op straat gevonden zijn. Het liefst had ik ze allemaal mee naar huis genomen...echt onvoorstelbaar dat mensen zulke lieve konijnen zomaar weg doen! We hebben uiteindelijk twee konijnen uitgekozen, een mannetje en vrouwtje.


Het mannetje is inmiddels geholpen en wordt over anderhalve week aan het vrouwtje voorgesteld. Koppelen noemen ze dat. Als de twee het samen goed vinden mogen we de nieuwgehuwden over twee weken ophalen:)

We zijn nog niet helemaal klaar met onze konijnenvilla. Zo willen we er nog een verhoging in maken zodat de nijnen ook buiten op een tweede verdieping kunnen chillen. Ook gaan we nog een losse aanbouw ren maken die we bij mooi weer voor het hok kunnen zetten zodat ze nog meer ruimte krijgen.


Uiteraard zal ik jullie aan onze nieuwe huisgenoten voorstellen zodra we ze hebben opgehaald!

Geniet van je zondag!

Groetjes,
Lindia


6 opmerkingen:

 1. Hey,

  Is mooi geworden zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg mooi hok!!
  Hebben jullie het hok zelf gemaakt of ergens gekocht?
  En met wat voor verf hebben het geschilderd?

  Groetjes Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi Anneke,

  Wat leuk dat je dit hok mooi vindt! Wij zijn er zelf erg blij mee:)
  Wij hebben dit hok gekocht bij http://www.dierverblijven-methorst.nl/ De gebruikte verf is dekkende buitenbeits van de Karwei. De binnenkant van het hok kun je beter met beits op waterbasis doen voor het geval de konijnen er aan knagen. Zelf hebben wij de binnenkant van het hok voorzien van metalen anti-knaag strips.

  Groetjes,
  Lindia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Linda,

  heb je misschien een bouwtekening met maten van dit super mooie hok? Ik zou hem graag zelf willen maken.

  Groetjes Debora

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Deborah,

   Wij hebben dit hok laten maken bij Dierverblijven Methorst, dus ik heb geen bouwtekening helaas. Daarna hebben wij het hok voorzien van antiknaagstrips en hebben we het hok gelakt. Succes! Groetjes, Lindia

   Verwijderen
 5. Hoi Lindia,
  Ik heb een vraagje, waarvan is de onderkant van het hok gemaakt? Of staat dit gewoon direct op de stenen? Dit ivm vocht wat in de onderkant van het hok kan trekken, lees overal dat het hok eigenlijk op pootjes moet staan en niet direct op de grond. Wil dit hok zelf maken voor mijn konijnen dus vandaar de intresse.

  Groetjes,
  Anne

  BeantwoordenVerwijderen