Pagina's

vrijdag 25 mei 2012

Rhododendron

Hoi!


Er staat een extra lang weekend voor de boeg en het schijnt prachtig weer te blijven.....wat een leuk vooruitzicht! We hebben vanavond tot een uurtje of elf in de tuin gezeten met wat kaarsjes aan en een glas wijn. Het was zelfs om die tijd nog aangenaam warm.


Ik wil jullie graag een paar foto's van de Rhododendron laten zien die bij ons in de tuin volop in bloei staat. Wij hebben vorig jaar deze Rhododendron geplant en ik was erg benieuwd of deze mooie struik weer zou bloeien na een toch wel koude februari maand. Sinds een week hebben we gelukkig prachtige bloemen in onze Rhododendron!


De Rhododendron is een hele populaire plant en de Nederlandse tuincentra verkopen allerlei soorten. De soorten die meestal verkocht worden zijn de zogenaamde hybriden. Dit zijn gekruiste exemplaren van wilde soorten om zo de optimale bloem-grootte en winterhardheid te krijgen. Echte wilde soorten worden niet of nauwelijks verkocht.


Ik vind de Rhododendron een prachtige plant die mooi staat in iedere tuin. Omdat de plant vanaf mei in bloei staat kun je bij de eerste echt warme voorjaarsdagen al genieten van een bloeiende struik in je tuin. Onze Rhododendron is roze van kleur en het is een vrij klein blijvende struik die goed te snoeien is. Hij bloeit helaas niet zo heel erg lang, slechts enkele weken, maar in die periode is het wel een echte blikvanger:)


Misschien dat ik juist extra geniet van deze plant in de periode dat hij wel bloemen heeft juist omdat hij niet zo lang bloeit. Een soort cadeautje in je tuin waar je enkele weken van mag genieten. De rest van het jaar is het overigens een mooie groene struik!


Fijne avond!

Groetjes,
Lindia


Geen opmerkingen:

Een reactie posten