Pagina's

vrijdag 6 juli 2012

Petunia...een vrolijke zomerbloeier!

Hoi!


Het is echt volop genieten deze tijd van het jaar. De zon schijnt en overal om je heen is het groen. Heerlijk in de tuin zitten en genieten van al het moois om je heen vind ik de manier om te genieten van de zomer!


Onze tuin is nu een zee van kleur, en dat komt voor een groot deel door de Petunia's die in de tuin groeien. Petunia's zijn dankbare éénjarige plantjes die van mei tot oktober uitbundig bloeien. Onze tuin is pas een jaar oud, en hoewel er veel planten in staan moet het meeste nog flink groeien. Petunia's zijn dan ook ideaal om alle lege plekken in je tuin mee op te vullen. Je hebt Petunia's in allerlei kleuren en maten. In onze tuin staan rode, witte, paarse, roze en tweekleurige Petunia's. Echt super leuk!


Heb je geen tuin? Maakt niet uit want Petunia's bloeien ook prachtig in potten! Deze grijze pot staat naast het konijnenhok en ruim een maand geleden heb ik daar twee verschillende kleuren Petunia's in gezet. Deze zijn flink aan het bloeien en groeien helemaal over de rand van de pot....prachtig is dat!


Petunia's kun je zowel in de zon als in de schaduw zetten en ze houden van veel water. Regen is echter een ander verhaal.......als het veel geregend heeft zie je vaak dat de bloemblaadjes van de Petunia gaat scheuren en verwelken. Gelukkig zitten Petunia's meestal binnen enkele dagen weer vol met nieuwe bloemen.


Voor een extra volle Petunia met veel bloemen is het goed om regelmatig de uitgebloeide bloemen eruit te halen. Dat is een kleine moeite en het zorgt er wel voor dat je zeer veel bloemen houdt!


Ga maar eens kijken bij het tuincentrum....er zit vast wel een Petunia bij die je mooi vind!


Fijn weekend!

Groetjes,
Lindia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten