Pagina's

vrijdag 31 augustus 2012

Terug van een weekje Sicilië

Hoi!


Gistermiddag zijn wij teruggekomen van een week in Sicilië en dat is wel even wennen hoor. Het is daar namelijk momenteel boven de dertig graden en de zon schijnt volop. Ik hoop dat jullie de afgelopen week hier beter weer hebben gehad dan vandaag.....de herfst lijkt te beginnen met al die regen wind en grijze wolken.


Sicilië is paradijselijk mooi en als je houdt van prachtige natuurgebieden en bijzondere vegetatie dan is Sicilië echt de plek om naartoe te gaan. De natuur lijk bijna uit haar voegen te barsten met de vele oude olijfbomen, bloeiende oleanders en grote cactussen.


De uitzichten op Sicilië zijn adembenemend en er zijn vele punten waarvan je erg ver kunt kijken.


Het absolute hoogtepunt is natuurlijk de Etna. Deze actieve vulkaan is meer dan 3300 meter hoog en van hieruit kun je bijna heel Sicilië zien. Je kunt met een kabelbaan en jeep op zo'n 3000 meter komen en op deze hoogte bevind je je in een maanlandschap waar geen planten groeien.


Het is bizar om te voelen dat je voeten warm aanvoelen als je langs de krater loopt die in 2002 nog tot uitbarsting is gekomen. Op slechts enkele centimeters diep is de temperatuur nog steeds zo'n zestig graden en als je enkele meters diep gaat stijgt deze al snel naar meer dan 150 graden Celsius.


De hoofdkrater van de Etna barst regelmatig uit en als de wind de goede kant op staat ruik je duidelijk de gassen die uit de grond komen. Ons bezoek aan de Etna was echt een fantastische ervaring.


Wat gaat een vakantie toch altijd snel voorbij nietwaar? Voor je het weet ben je weer aan het werk en lijkt het allemaal weer heel lang geleden. Als ik vandaag naar buiten kijk dan denk ik dat dit een goede dag is om lekker binnen te blijven en de vakantiefoto's uit te zoeken;)


Het is bijna weekend dus geniet ervan!

Groetjes,
LindiaGeen opmerkingen:

Een reactie posten