Pagina's

zondag 2 september 2012

Decoreren met edelstenen

Hoi!


Vinden jullie het ook niet super leuk om in huis te decoreren met natuurlijke materialen? Het creëren van een sfeervol hoekje wordt gegarandeerd een succes als je gebruik maakt van schelpen, (gedroogde) bloemen, zand, dennenappels, stenen of zeeglas.


Het leuke van decoreren met natuurlijke materialen is dat er vaak een verhaal zit achter de gebruikte accessoires. Je denkt bijvoorbeeld met veel plezier terug aan die mooie dag aan zee waar je die prachtige schelpen vandaan hebt:) Of je herinnert je dat interessante bezoek aan een museum waar je die mooie steen gekocht hebt.


Zelf decoreer ik in huis graag met edelstenen. Vooral grote ruwe edelsteenbrokken vind ik heel sfeervol staan. Als je ruwe edelstenen onder een lamp of spot legt gaan ze prachtig glinsteren en ook in een brocant interieur komen ze mooi tot hun recht. Edelstenen zouden genezende krachten hebben en of je daar wel of niet in geloofd, je kunt de sfeer die ze met hun schoonheid alleen al teweegbrengen niet missen!


Vanuit Sicilie heb ik deze prachtige blauwe steen meegenomen en deze was slechts zeven euro! Deze steen is uit lava gevormd en ontstaat na een vulkanische uitbarsting in slechts enkele maanden tijd. Bijzonder nietwaar? De meeste edelstenen doen er immers vele duizenden jaren over om te groeien.


Deze steen, een Labradoriet, is niet ruw maar juist aan één kant gepolijst. Dat is bij een Labradoriet erg mooi omdat ze een fluorescerende gloed hebben die dan prachtig zichtbaar wordt. Deze steen staat bij ons in de slaapkamer op een brocant kastje.


Decoreren jullie ook weleens met stenen?


Ook eenvoudige strandkiezels kunnen erg mooi zijn dus let bij je volgende strandwandeling maar eens op.....misschien liggen er wel prachtige woonaccessoires voor je op de grond:)


Geniet van je zondag!

Groetjes,
Lindia


Geen opmerkingen:

Een reactie posten