Pagina's

zaterdag 17 november 2012

Vanda Orchidee

Hoi!


Hebben jullie weleens gehoord van een Vanda Orchidee?


Een Vanda Orchidee is een hele bijzondere plant die maar in weinig tuincentra verkocht wordt. Vanda Orchideeën zijn zogenaamde epifytische planten. Dit zijn planten met luchtwortels die dus niet in de aarde groeien.


 Vanda Orchideeën kun je in huis ophangen aan het plafond, of juist in een grote glazen cilindervaas houden. Als je ze aan het plafond hangt moet je de wortels iedere dag met de plantenspuit benevelen. Hou je ze in een vaas dan kun je de wortels twee keer per week een half uur in water onderdompelen door de vaas te vullen met water.


Vanda Orchideeën zijn hele speciale planten die pas na 6 jaar voor het eerst bloeien. Hierdoor zijn ze erg prijzig. Laatst kwam ik bij het tuincentrum echter een Vanda tegen die bijna uitgebloeid is en daardoor heel goedkoop was. Die heb ik dus meegenomen naar huis:)


De blauwpaarse kleur vind ik het prachtig! Ik ben benieuwd hoelang deze bloemen nog zullen bloeien. Eenmaal uitgebloeid is het wel even geduld hebben, maar na een paar maanden bloeit de Vanda weer wekenlang.


Geniet van je weekend!

Groetjes,
Lindia


1 opmerking: