Pagina's

dinsdag 26 november 2013

Zolder opgeknapt

Hoi!


Sinds ons huis twee jaar geleden opgeleverd is hebben we eigenlijk weinig aan de zolder gedaan, behalve een laminaatvloer leggen en er een hoop spullen opslaan. Eigenlijk zonde want de zolder is mooi ruim. De hoogste tijd om een low budget make-over te realiseren.

We zijn begonnen met het wit schilderen van de muren. De zolder had eerst donkergroene platen en die namen veel van het daglicht op. Hierdoor was het eigenlijk altijd donker. Het wit maken van deze platen viel nog niet mee: er waren twee lagen voorstrijk en twee lagen muurverf voor nodig. Het resultaat is echter super! Veel licht en een ruimte die bijna twee keer zo groot lijkt:)


De spullen die we weinig gebruiken hebben we achter het schot onder het dak opgeborgen en dit hebben we met een magnetisch luik afgesloten. In de toekomst willen we hier nog eens schuifdeuren maken, maar voor nu vinden we dit prima.


De slaapbank werd eerst eigenlijk als plek gebruikt om veel zooi op te leggen. Met een nieuwe hoes, wat kussens en twee opgevouwen dekentjes erop is het nu een gezellig zitje geworden. De katten hebben dit ook ontdekt en liggen er graag;)


Op de rieten mand hebben we met wat plankjes en een houten plaat een dienblad gemaakt, zodat deze als salontafel kan dienen.


Het poefje heb ik een tijd geleden eens gestoffeerd en het kussentje wat erop ligt heb ik gemaakt van een restje stof.


Best een nette zolder nietwaar?


Fijne avond!

Groetjes,
Lindia


1 opmerking: