Pagina's

woensdag 15 januari 2014

Houten kast: van vergeeld wit naar beachy grijs

Hoi!


In onze woonkamer staat een massief acacia houten kast. Deze kast hebben we ruim twee jaar geleden gekocht en toen was het hout mooi wit gelakt. Helaas begon de kast de afgelopen maanden flink te vergelen, precies aan de voorkant! Dat was nogal opvallend! We konden via de winkel waar we de kast gekocht hadden wel een servicemonteur laten komen, maar daar zaten behoorlijke kosten aan verbonden. Voor ons reden genoeg om de kast zelf onder handen te nemen...we gaan een leuk project in huis immers niet uit de weg nietwaar? Op deze foto zie je hoe de kast er eerst uit zag. Op de foto valt het niet zo op, maar met name de onderkant van de beide deuren was erg geel geworden...


Voor we konden beginnen met lakken moest de kast natuurlijk geschuurd worden. Met heel fijn schuurpapier hebben we de kast onder handen genomen. Siebe heeft goed geholpen door met zijn grote neus gezellig in de weg te lopen....hij zat helemaal onder het stof haha.


Na het schuren hebben we de kast goed schoongemaakt zodat er geen stof meer op zat...ook Siebe kreeg een schoonmaakbeurt;) Bij een gespecialiseerde verfwinkel hebben we zeer krasvaste, matte lak gekocht in de kleur "Mild Stone". We zochten een lichte grijs/bruine tint, een beetje een zandkleur. Deze kleur doet mij aan het strand denken en dat is precies waar we naar op zoek waren. Tussen de grondverf en de laklagen door schuurden we de kast steeds heel licht op. Het resultaat is een kast die weer zo goed als nieuw is:


Wij zijn erg blij met het resultaat!


Fijne avond!

Groetjes,
Lindia


Geen opmerkingen:

Een reactie posten