Pagina's

zondag 19 januari 2014

Wandkoffiemolen

Hoi!


Decoreren jullie ook in huis met brocante voorwerpen? Voorwerpen die vroeger door iedereen gebruikt werden worden nu decoratieve woonaccessoires. Zo hebben wij voor de sier een oude toneelkijker in de woonkamer staan en gebruiken we een oude koffer als kattenmand. In de slaapkamer wordt een bidstoeltje als dressboy gebruikt. Brocante voorwerpen geven je huis een knusse en unieke uitstraling. Super leuk dus!


Vandaag hebben we in de keuken een oude wandkoffiemolen opgehangen, aan de muur boven het koffieapparaat wat we dagelijks gebruiken. De wandkoffiemolen heeft puur een decoratieve functie en zorgt in de keuken voor een gezellige sfeer.


Wandkoffiemolens werden veel gebruikt in de eerste helft van de vorige eeuw. Vanaf 1960 kwamen de elektrische koffiemolens in. Er zijn ook koffiemolens die je tussen je knieƫn moest klemmen. Deze, veelal houten exemplaren, worden handkoffiemolens genoemd. Zowel de hand- als de wandkoffiemolens kun je volop vinden op marktplaats, in brocante winkels en op vlooienmarkten. Je hebt exemplaren in emaille en hout, en in allerlei kleuren. Zo vind je altijd wel een exemplaar wat jouw huis gezellig maakt:)


Fijne avond!

Groetjes,
Lindia


Geen opmerkingen:

Een reactie posten