Pagina's

donderdag 6 februari 2014

Lavender Rose

Hoi!


Als je van brocante serviezen houdt of je valt voor serviezen met een klassieke uitstraling, dan mag "Lavender Rose" eigenlijk niet aan je verzameling ontbreken.  Lavender Rose is één van de bekendste en meest geliefde series van Royal Albert. Dit servies is zo populair dat het jarenlang geproduceerd is, van 1961 tot 2009.


Lavender Rose is gemaakt van Fine Bone China porselein en dus heel dun maar tegelijkertijd zeer sterk. Als je een theekopje tegen het licht houdt kun je er bijna doorheen kijken. Echt super!  Het decor van roze roosjes is heerlijk truttig en ieder kopje is versierd met een randje bladgoud. Het is het perfecte servies voor een high tea:)


Omdat Lavender Rose zo veel geproduceerd is, is het geen zeldzaam servies. Je vind het dan ook gemakkelijk op internet, in brocante winkels, en bij vlooienmarkten. De prijzen lopen nogal uiteen. Zo worden kop en schotels verkocht voor prijzen van 2 euro tot meer dan 10 euro. Het is dus de moeite waard om geduldig te zijn tijdens je zoektocht zodat je niet teveel betaald. Kijk ook goed naar het gouden randje, soms is dit erg beschadigd.


Zelf heb ik een theeservies van Lavender Rose; met een theepot, roomstel en kop en schotels. De theepot is mooi groot, en deze gebruik ik dan ook dagelijks. Al die roze bloemetjes vormen een vrolijk geheel nietwaar?


Fijne avond!

Groetjes,
Lindia

1 opmerking: