Pagina's

zaterdag 22 maart 2014

Chocoladenotencake, suikervrij, lactosevrij :)

Hoi!

Zo af en toe vind ik het leuk om een cake of taart te bakken. Omdat ik bepaalt geen keukenprinses ben zijn ingewikkelde recepten met veel ingrediƫnten echter niet aan mij besteed. Bovendien eet ik al een tijdje geen geraffineerde suikers, geen lactose en zo min mogelijk e-nummers en gluten. Veel recepten zijn voor mij dan ook niet geschikt. Graag wil ik dit lekkere en gemakkelijke recept met jullie delen.


Cake (suikervrij, lactosevrij)
* Basiscake:
- 200 gram speltbloem
- 200 gram kokosolie
- 100 gram honing + 100 gram agavesiroop
- 2 eetlepels kokosbloesemsuiker
- 2 theelepels bakpoeder
- 4 eieren


* Voor de vulling:
- 2 eetlepels rauwe cacao
- Hazelnoten en walnoten


Verwarm de oven voor op 160 graden en vet een cakeblik in. Smelt de kokosolie en doe deze samen met de kokosbloesemsuiker, de honing en de agavesiroop in een mengkom. Even met de handmixer goed mengen.


Voeg vervolgens de eieren 1 voor 1 al mixend aan het mengsel toe. Meng in een ander schaaltje de speltbloem met het bakpoeder.

Voeg al mixend het speltbloem mengsel in delen toe aan het kokosolie mengsel. Als alle bloem toegevoegd is dan kun je het beste nog zo'n vijf minuten op de hoogste stand het beslag mixen. Zo ontstaat een mooie gladde massa. Voeg daarna twee eetlepels rauwe cacao toe en mix totdat het mengsel egaalbruin is.


Vervolgens kun je de noten (fijngehakt) toevoegen. Zoveel als je lekker vind. Ikzelf doe altijd een handje hazelnoten en een handje walnoten erbij. Even mixen totdat alles goed gemengd is en dan kan het beslag in de cakevorm gegoten worden. Bak de cake in het midden van de voorverwarmde over in ongeveer 1 uur en een kwartier klaar.


Je kunt met deze cake eindeloos varieren. In plaats van cacao en noten kun je bijvoorbeeld ook stukjes appel toevoegen, of een theelepeltje vanillepoeder. Je kunt de cake glazuren met gesmolten suikervrije chocola, of je serveert de cake met stukjes fruit. Mogelijkheden genoeg....


Eet smakelijk:)

Groetjes,
Lindia

1 opmerking:

  1. Hij was weer heerlijk! En smaakt nog lekkerder omdat het zo gezond is ;)!!!

    BeantwoordenVerwijderen