Pagina's

woensdag 5 maart 2014

Hortensia in plaats van een bosje bloemen

Hoi!


Bij ons in huis staat altijd wel ergens een bos bloemen. De heerlijke geur en prachtige kleur van een bosje Rozen, Chrysanten of Tulpen zorgt in een handomdraai voor een fijne sfeer in huis. De meeste bloemen houden het ruim een week vol als snijbloem. Dat is niet zo heel lang...je kunt er daarom ook voor kiezen om bloeiende planten in huis te zetten in plaats van snijbloemen. Deze zijn vaak een stuk goedkoper dan een bos bloemen, omdat ze veel langer staan. Voor nog geen tientje koop je bijvoorbeeld een Orchidee, die vele maanden door kan bloeien.


Gisteren heb ik geen Orchidee, maar een blauwe Hortensia gekocht. Dit schattige exemplaar kocht ik voor nog geen 4 euro bij de supermarkt. Een Hortensia in huis gaat toch zo een paar weken mee en de bloemen zijn prachtig!


De Hortensia's in onze tuin beginnen nu net groene blaadjes te krijgen en gaan pas over enkele maanden bloeien. Hun groeiproces is natuurlijk ook leuk om te zien, maar dit kleine exemplaar is nu alvast een feest om naar te kijken:) Nu maar hopen dat onze Jamie er vanaf blijft;)


Fijne avond!

Groetjes,
Lindia


1 opmerking:

  1. Staat weer gezellig! Maar met een hortensia zit je altijd wel goed ;)!

    BeantwoordenVerwijderen