Pagina's

zaterdag 8 maart 2014

Serviezen.....een heleboel!

Hoi!


Vandaag ben ik samen met mijn moeder naar Anna Servies in Leerdam geweest. Deze winkel is gespecialiseerd in Wedgwood en Royal Albert serviezen...voor liefhebbers zoals ik een waar Walhalla;)Van Royal Albert heb ik verschillende kop en schotels, die we vooral in het weekend gebruiken. Voor dagelijks gebruik zijn ze minder geschikt, omdat ze niet in de vaatwasser kunnen. De borden, bekers en schalen die wij wel dagelijks gebruiken hebben we inmiddels enkele jaren, en sommige stukken zijn flink beschadigd. Het lijkt me daarom leuk om een mooi, tijdloos servies te gaan sparen, wat geschikt is voor dagelijks gebruik, en wat heel lang mee gaat.


Het servies wat ik ga sparen is deze serie, van Wedgwood Queen's Plain. Deze serie wordt al sinds de 18e eeuw gemaakt en is nog altijd in productie. De kleur is gebroken wit/roomkleurig en de uitstraling is heel klassiek. Elk stuk heeft een golvend patroon langs de rand...echt prachtig! Omdat ik binnenkort jarig ben, mocht ik van mijn zus, moeder en schoonmoeder wat serviesdelen uitzoeken. Ik ben vandaag dan ook naar huis gegaan met verschillende soepkommen, diepe borden en platte borden. Een mooi begin van mijn verzameling!


Ik heb echt mijn ogen uitgekeken vandaag naar alle prachtige serviezen die uitgestald stonden. Deze heerlijk tuttige serie van Royal Albert vind ik bijvoorbeeld super leuk!


De serviezen van Villeroy & Boch zijn ook erg mooi nietwaar? De bloemen op deze borden en schalen lijken haast aquarel!


Houden jullie van mooie serviezen? En sparen jullie ook een specifieke serie?


Geniet van je weekend!


Groetjes,
LindiaGeen opmerkingen:

Een reactie posten