Pagina's

donderdag 27 maart 2014

Wedgwood Queens Plain

Hoi!


Sinds kort ben ik begonnen met het sparen van Wedgwood servies, en dan specifiek de Queens Plain serie. Het servies is niet goedkoop, maar het is zeer sterk en geschikt voor dagelijks gebruik. Mijn zus heeft van Wedgwood de beroemde Edme serie, en toen zij laatst een bord uit haar handen liet vallen was de plint waar het bord op viel beschadigd maar het bord zelf was nog in perfecte conditie. Met recht een servies dat vele jaren meegaat:)


Queens Plain is het oudste servies wat door Wedgwood wordt geproduceerd. In 1776 werd dit servies namelijk al gemaakt voor het Engelse hof. Hoewel de uitstraling van dit servies heel klassiek is, is het nog steeds erg populair. En omdat het al zo lang gemaakt wordt, kun je rustig aan sparen. De serie zal immers niet zomaar uit productie gaan;)


De samenstelling van het aardewerk is de afgelopen 200 jaar niet veranderd. Uiteraard wist men in de 18e eeuw, bij het ontwerpen van dit servies, niet dat wij dit nu in de vaatwasser of in de magnetron zouden gebruiken. Toch kan het daar prima tegen.


Naast de mooie vormgeving vind ik de kleur van Queens Plain erg mooi. Een hele warme roomtint die prima gecombineerd kan worden met meer kleurrijke serviezen zoals de series van Royal Albert (waar ik ook dol op ben;).


Sparen jullie een specifiek servies?


Fijne avond!

Groetjes,
Lindia


1 opmerking:

  1. Heel mooi en tijdloos servies! Staat erg mooi!

    BeantwoordenVerwijderen