Pagina's

zaterdag 31 mei 2014

Phlebodium

Hoi!


Kamerplanten zorgen voor een fijne rustgevende sfeer in huis en ze passen bij elk interieur. Vooral planten met vergrijsde, blauwe bladeren vind ik erg mooi. Deze zijn natuurlijk extra geschikt voor een beachy interieur......zet zo'n plant maar eens ergens neer, en leg er een handje schelpen naast. Je zult zien dat het heel mooi staat:)

Phlebodium is een bekende blauwgrijze kamerplant. Deze soort vind je in ieder tuincentrum en dat is niet zo gek; deze plant is zeer sterk en kan heel wat hebben. Phlebodium wordt ook wel blauwvaren genoemd, vanwege het prachtige blauwe blad. Phlebodium hoeft maar weinig water te hebben en houdt van een lichte standplaats. Veel direct zonlicht is echter niet zo goed voor deze plant.


Op onze eettafel staan momenteel twee exemplaren in een roze en een blauw pot. De blauwe bladeren passen super in ons interieur met veel zandkleurige en vergrijsde tinten. Een bijkomend voordeel van blauwvarens is dat ze ook nog eens bijdragen aan een gezond leefklimaat: ze hebben namelijk een luchtzuiverende werking!


Hebben jullie veel kamerplanten in huis staan?


Geniet van je weekend!

Groetjes,
Lindia


Geen opmerkingen:

Een reactie posten