Pagina's

dinsdag 6 januari 2015

Ons nieuwe huisHoi!

Het nieuwe jaar is al even geleden begonnen en oud & nieuw lijkt alweer best lang geleden. Hoewel ik de feestdagen altijd erg gezellig vind, ben ik ook wel blij als het normale leven weer begint. Iedere dag een uitgebreid kerstmenu is immers ook niet zo gezond nietwaar? 2015 wordt voor ons een leuk en spannend jaar, want onze nieuwe woning wordt over enkele maanden opgeleverd! Ik ben super benieuwd naar hoe het huis er straks uit gaat zien en hoe de rest van de straat wordt.We hebben verschillende tekeningen van de aannemer ontvangen die ons een indruk moeten geven van hoe het geheel gaat worden. 


Het huis wordt gebouwd in jaren dertig stijl en heeft dan ook grote ramen, openslaande deuren en mooie hoge plafonds. In de straat komen allemaal twee-onder-een kap woningen en vrijstaande woningen in verschillende kleuren. Onderstaande afbeelding laat ons huis zien. Het is een twee-onder-een kap woning van rode bakstenen.


Dat ziet er beste veelbelovend uit nietwaar;) De woning heeft aan de zijkant een garage en naast de garage komt nog een strook van drie meter breed. Daardoor is de achtertuin extra breed. Ik hou erg van tuinieren, dus hoe groter de tuin hoe beter haha. Onze konijnen krijgen straks weer een mooi plekje in de achtertuin in hun eigen luxe beachy villa. Aan de voorzijde van het huis komt de woonkamer en aan de achterzijde de keuken. Op de eerste etage komen drie kamers, een inbouwkast en een badkamer. Eén van onze wensen was om een badkamer te hebben met een raam. Onze vorige woning had een inpandige badkamer en dat wilden we niet meer. Straks hebben we een badkamer met boven de badkuip een mooi raam, waar veel daglicht en frisse lucht door naar binnen kan:) Op zolder komen twee kamers en een technische ruimte waar de wasmachine en droger komen te staan.

De keuken wordt straks denk ik mijn favoriete ruimte. Met openslaande deuren naar de tuin is het echt genieten van het uitzicht. Wij hebben onze keuken uitgezocht bij Bruynzeel en we zijn erg blij met alle adviezen en tips die we tot nu toe gekregen hebben. De dame die ons heeft geholpen had veel goede ideeën, en ze heeft mooie 3d tekeningen van de keuken laten maken. De kleuren kloppen niet helemaal, want onze keuken wordt lichtgrijs van kleur, maar onderstaande afbeelding laat de indeling zien zoals die bij ons wordt. Wel krijgen wij ook een wit aanrechtblad.


In de keuken komt een watereiland (met spoelbak en vaatwasser), met daartegenover een L-vormige keukenopstelling. Daar komt een losstaand 6-pits gasfornuis te staan met extra grote oven. Rechts komt één hoge koelkast van ruim 2 meter hoog. Links komt onder de combimagnetron een vriezer met 4 laden. De afzuigkap krijgt een landelijke ombouw in de kleur van de rest van de keuken (lichtgrijs). De plank aan de muur gaat straks vol staan met gevulde voorraadpotten. We zijn van plan om barkrukken tegen het eiland aan te zetten, zodat we daar ook aan kunnen zitten. Wel zo gezellig als de één aan het koken is, want dat kan de ander er gezellig bij zitten met een wijntje:)


Er zijn natuurlijk nog veel meer zaken die we hebben uitgezocht en die we nog moeten uitzoeken. Sanitair, vloeren, meubels, muren, tuinontwerp...genoeg te doen. En dan maar hopen dat alles ook bij elkaar past en dat de straat net zo mooi wordt als op het plaatje....zouden wij ook zwaantjes in de sloot krijgen? ;)

Fijne avond!

Groetjes,
Lindia 


2 opmerkingen:

  1. Gaaf!!! Dat ziet er supermooi uit allemaal, heerlijk hoor al die plannen maken. En met jouw smaak komt dat vast goed!
    Gr, Anja

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie keuken zeg! Leuk die wasemkap met ombouw!

    BeantwoordenVerwijderen