Pagina's

zondag 18 januari 2015

Rood koper: hoe leuk is dat!

Hoi!

Is het jullie al opgevallen dat rood koper helemaal 'in' is voor in huis? Je ziet in allerlei winkels koperen lampen, schalen, kandelaars en zelfs koperkleurige kussens! De meeste woonaccessoires zijn niet echt van koper gemaakt, maar in die kleur gespoten. Het smalle vaasje is bijvoorbeeld van glas gemaakt, en heeft een koperkleurig laagje aan de buitenkant. Leuk toch?


Enkele koperen accessoires in huis vind ik heel gaaf. De warme kleur zorgt voor een verrassend huiselijke sfeer. Koperen bolvormige lampen zijn bijvoorbeeld super. Daarmee creĆ«er je een soort retro look in huis. Juist omdat koperkleurige objecten vrij opvallend zijn, is het verstandig het “less is more” principe te hanteren. Dus wel hier en daar enkele details, maar niet teveel. 


In ons nieuwe huis ga ik straks ook koperen accessoires neerzetten in de vorm van enkele vazen en schalen. De grote koperen schaal heb ik gekregen voor kerst en die krijgt dan ook een mooie plek in huis.  Ik denk dat de schaal erg leuk staat in een witte buffetkast bijvoorbeeld!


Koperkleur laat zich goed combineren met allerlei andere kleuren, zelfs met chroom. Zet op een tafeltje enkele koperen vaasjes neer en voeg wat kleur toe. Zoals hier in de vorm van een rozentakje en een metalen spaarvarken. Het resultaat is erg leuk!


Fijne avond!

Groetjes,
Lindia 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten