Pagina's

dinsdag 26 juli 2016

Steigerhouten schuifdeuren

Hoi!


Enige tijd geleden hebben wij twee schuifdeuren laten maken door een meubelmaker. Wij hebben op de overloop op de eerste verdieping namelijk standaard vanuit de bouw MDF panelen gekregen. Hoewel deze platen zeker praktisch zijn (je hebt een mooie bergruimte), zijn ze niet erg mooi. Zo op de overloop bepaalde die MDF panelen behoorlijk de sfeer in de ruimte. Reden genoeg dus om iets anders te proberen. Zo ziet onze overloop er nu uit:


Ik vind steigerhout een prachtige uitstraling hebben. De ruwe, onregelmatige structuur van het hout spreekt me erg aan. Steigerhout is gemakkelijk te bewerken en is dan ook prima geschikt om er meubels van te maken.


Steigerhout heeft wel één nadeel: doordat het 'van buiten' komt, kan het erg gaan werken, wanneer je het gelijk in huis wilt verwerken. Dat is in eerste instantie ook gebeurt bij onze kast. De deuren waren behoorlijk krom geworden en daardoor schoven ze niet gemakkelijk meer voor elkaar langs. Misschien had het geholpen als we het hout eerste enkele weken in huis hadden laten liggen... Gelukkig had onze meubelmaker een mooie oplossing: hij heeft aan de achterzijde van de deuren een metalen frame aangebracht wat de deuren strak trekt. Dit werkt tot nu toe prima (de deuren hangen inmiddels alweer enkele maanden).


Kieren, scheurtjes en andere onregelmatigheden horen erbij, dat is juist de charme van steigerhout! Wij zijn erg blij met hoe de deuren geworden zijn! En het hout ruikt ook nog eens heerlijk:)


Houden jullie ook van steigerhout?

Fijne avond!

Groetjes,
Lindia


Geen opmerkingen:

Een reactie posten