Pagina's

donderdag 4 augustus 2016

Lotusbloem

Hoi!


Toen wij vorig jaar dit huis kochten zochten wij al een tijdje naar iets bijzonders voor aan de muur. Een keer zagen wij bij een tuincentrum een houtsnijwerk paneel hangen. Hoewel ik dit exemplaar niet zo mooi vond, bracht me dit wel op het idee om te zoeken op internet. En dat is een feest! Op internet staan namelijk prachtige panelen; ronde, vierkante of rechthoekige exemplaren, van allerlei kleuren en houtsoorten en met verschillende betekenissen. Er zijn hele grote exemplaren te koop van bijna twee meter breed, tot hele kleine exemplaren die zo groot zijn als een wandtegeltje.


Wij hebben uiteindelijk dit exemplaar gekozen:


Het is een teakhouten paneel uit Thailand met een lotusbloem. De lotusbloem wordt veel gebruikt in het Boeddhisme en het is een symbool van innerlijke groei, verlichting en zuiverheid. De symboliek refereert naar het groeiproces van de lotusbloem. Onder water vanuit de modder groeit de bloem naar het licht toe waarna wij de prachtige bloem op het water zien ontluiken. Van onwetenheid en duisternis, naar wijsheid en licht. Daar kunnen wij als mens een voorbeeld aannemen….mooi nietwaar?

Inmiddels hebben we de box neergezet, zodat deze klaar staat wanneer onze dochter straks geboren wordt, en eigenlijk vind ik het paneel er prachtig bij staan! De boodschap die achter de symboliek van de lotusbloem schuilt is in ieder geval erg mooi om aan kinderen mee te geven nietwaar?


Wij hebben dit paneel gekocht via www.najago.com en we werden heel vriendelijke geholpen. Het paneel is handgemaakt en dat zie je; de onregelmatigheden in het patroon dragen alleen maar extra bij aan de charme van het geheel. Het paneel bestaat uit drie onderdelen en omdat het ongelakt hout betreft, zie je iets kleurverschil tussen de verschillende delen. Ook dat vind ik erg mooi! De maat is 90cm bij 90cm, precies een goede maat voor in onze woning.Dit paneel heeft een prominente plek bij ons in de woonkamer aan de muur gekregen. Wie weet, misschien krijgen wij ook iets van zuiverheid en innerlijke groei mee door dagelijks naar de lotusbloem te kijken…… hoe dan ook, mooi is het in ieder geval wel!


Fijne avond!

Groetjes,
Lindia


Geen opmerkingen:

Een reactie posten